Uniunea Salvați Basarabia

USB a luat decizia de a participa separat la alegerile locale ordinare și parlamentarele anticipate în circumscripții uninominale

Astăzi, 4 august a avut loc ședința Consiliului Republican al Uniunii Salvați Basarabia, unde au fost examinate mai multe chestiuni organizatorice, printre care:

  • Alegerea Biroului Politic al USB
  • Alegerea Comisiei de Etică
  • Alegerea Comisiei de Cenzori
  • Reconfirmarea calității de membru al USB
  • Reconfirmarea organizațiilor teritoriale.

De asemenea, USB a luat decizia de a participa separat la alegerile locale ordinare și parlamentarele anticipate în circumscripții uninominale, din data de 20 octombrie.

Astfel, USB va avea candidați în toate cele 4 circumscripții uninominale și candidați la nivelul raioanelor, satelor, orașelor, precum și candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Constatăm că noul binom PSRM-ACUM a eșuat lamentabil în dezoligarhizarea Republicii Moldova, numind și promovând în funcții importante persoane care au servit regimul dictatorial al lui Plahotniuc, imprimând lipsă de transparență în actul guvernării, amânând reforme importante, lucruri reprobabile ce au dus la îndepărtarea sau chiar abandonarea dezideratelor programatice ale PAS și PPDA, în favoarea și în beneficiul socialiștilor, a lui Igor Dodon și a Federației Ruse.

Uniunea Salvați Basarabia va participa la alegerile locale și parlamentare pentru că suntem singura forță politică care, pe de o parte, se opune actualei coaliții de guvernare și, pe altă parte, poate să ducă în Parlament candidați unioniști, care nu acceptă jumătăți de măsură și care au înțeles foarte bine că unica soluție pentru Republica Moldova este integrarea în Uniunea Europeană prin unirea cu România.

Suntem o formațiune politică care spune lucrurilor pe nume și nu va face compromisuri așa cum, din păcate, au făcut cei din Blocul ACUM, care au coalizat cu jumătate din binomul Plahotniuc-Dodon, adică PSRM – care înseamnă Rusia, înseamnă Est, înseamnă corupție, înseamnă sărăcie, înseamnă Vladimir Plahotniuc.

USB este alternativa la greșeala pe care au făcut-o și în care insistă liderii Blocului ACUM.

USB are cea mai tânără echipă politică din Republica Moldova, constituită din oameni tineri, care își doresc să facă ceea ce generația anterioară nu a reușit să facă — Unirea. Timpul nu mai are răbdare cu noi. Am experimentat tot ce se putea de experimentat. Am experimentat guverne comuniste de stânga, am experimentat guverne pro-europene de dreapta și, din păcate, Republica Moldova se află în același loc, adică ultimul în spațiul european. Soluția este Unirea.

Primul pas spre în acest proiect este aducerea parlamentarilor USB în Parlament cu acest mesaj și obținerea de cât mai multe mandate în alegerile locale, astfel încât aleșii locali USB să ducă acest mesaj și la nivelul celor mai mici localități și să-i convingă pe oameni că unica soluție este Unirea.

Unirea cu România nu este nici de dreapta, nici de stânga, este una care trebuie făcută de toți cetățenii Republicii Moldova și pentru toți cetățenii Republicii Moldova, acesta este motivul pentru care USB se duce în Parlament și în consiliile locale.

În aceste condiții, USB invită sub flamurile sale toți unioniștii, pe toți cei care au înțeles că Unirea este unica soluție pentru izbăvirea românilor basarabeni. Invităm  toți oamenii de bună credință din Chișinău, din republică și din diasporă, pentru a pune umărul, inclusiv prin aceste alegeri locale și parlamentare, în vederea apropierii Unirii.

USB a decis în cadrul consiliului republican să nu facă coaliții post-electorale cu nici o forță politică care este împotriva Unirii, împotriva integrării europene, împotriva democrației și a statului de drept, inclusiv nu vom coaliza post-electoral cu PSRM. Nu vom face cu socialiștii niciun fel de coaliții temporare sau permanente, pentru că ar însemna să facem coaliție cu Rusia.

Cei care vor să „danseze” cu Rusia și cred că pot conduce dansul vor sfârși în eșec și dispreț public.

Add Comment