Uniunea Salvați Basarabia

PRO TV: Partidul “MAE” s-a relansat si are acum o noua denumire – “Uniunea Salvati Basarabia”. Presedintele acestuia este Valeriu Munteanu – VIDEO

Partidul “Miscarea Actiunea Europeana” s-a relansat si are acum o noua denumire – “Uniunea Salvati Basarabia”. Presedintele acestuia este Valeriu Munteanu care spune ca relansarea vine ca o reactie la coalitia formata dintre blocul ACUM si PSRM, care potrivit lui, si-ar dori federalizarea Republicii Moldova. Cei de la ACUM au respins acuzatiile, iar socialistii nu ne-au raspuns la telefon pentru comentarii.

Valeriu MUNTEANU, PRESEDINTE AL PARTIDULUI USB: “Era evident ca nu puteam merge inainte cu o denumire mai veche pentru ca am considerat ca imperativele in care credem noi si respectiv de simbolurile pe care le-am adoptat astazi la congres.”

Valeriu Munteanu spune ca partidul va participa la toate scrutinele ce se vor desfasura la noi in tara si ca scopul principal al acestuia este Unirea Republicii Moldova cu Romania. In anul 2011 Miscarea Actiunii Europene a fuzionat cu Partidul Liberal, cand presedinte PL era Mihai Ghimpu, iar al MAE Veaceslav Untila. Tot in anul 2011, formatiunea condusa in prezent de Munteanu a participat la parlamentare, acumuland atunci putin peste un procent din sufragii, insuficient pentru a accede in Parlament. La parlamentarele din februarie, anul acesta, fostul liberal, Valeriu Munteanu a candidat pe circumscriptia Orhei de pe listele Blocului ACUM. Acolo insa, a castigat Ilan Sor. 

Add Comment