Despre noi

USB –  Uniunea Salvați Basarabia

Basarabia nu înseamnă paseism sau istorie. Înseamnă prezent și viitor. Singurul moment în care această palmă de pământ a fost parte legitimă a Europei a fost atunci când s-a unit cu Romania și a devenit parte a Regatului României. Basarabia înseamnă România și Europa.

Uniune înseamnă că vrem să aducem alături de noi pe toți cei care mai cred asta. Toate personalitățile sau grupurile care cred, ca și noi, că singura speranță și singura salvare este angajarea în viitor, nu repudiind trecutul și identitatea noastră românească, ci asumându-le plenar, fără frică și fără complexe. Acesta este singurul garant al reușitei noastre.

Salvare înseamnă că vrem să tragem un semnal de alarmă. La fel ca în 1918 sau în anii 80, suntem într-un moment în care se pune la îndoiala dăinuirea noastră românească și europeană. Soluția noastră este una singură. Descătușarea tuturor energiilor tinere și vii care mai pot scoate Basarabia din marasm și irelevanță. Aceste energii vor duce Basarabia acolo unde ii este locul, în Romania și în Europa. 

Basarabia va renaște din propria cenușă precum pasărea Phoenix.

Generația anilor 90 a obținut Independenta, generația noastră va face Unirea.